Onderwijs

Onderwijs

De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen is een belangrijk aandachtspunt binnen het onderwijs. De weerbaarheid van kinderen vergroten en/of versterken kan daarbij helpen.

Bewezen is dat judo, met zijn kernwaarden, daar een positieve bijdrage aan kan leveren. Deze waarden zijn: Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid, Discipline en Plezier.

Dit laatste is van groot belang, als iets leuk is, en je hebt lol met elkaar. Je leert dan beter en heb je eerder door wat belangrijk is en waarom. 

 

Basisonderwijs

Zit ik lekker in mijn vel?

Op een leuke manier werken aan weerbaarheid en zo je mentale en verbale vaardigheden vergroten. 

In het project “zit ik lekker in mijn vel” is de rode draad in het aanbod:  Weerbaarheid.

Dit houdt in dat het programma, door middel van spel, gesprek en judotechnieken, kinderen hun eigen grenzen en die van anderen leren ontdekken, herkennen en respecteren. Hierdoor zijn kinderen meer in staat keuzes te maken

Gedurende 6 weken nemen de kinderen als klas deel aan het project. Carlos Platier Luna is hun trainer.

Dit project biedt Budovereniging Hantei aan en voert het samen met de school uit. Voor kinderen in het basisonderwijs o.l.v. Carlos Platier Luna 2023-2024

Weerbaarheid

groep 8 van het basisonderwijs

 

Weerbaar naar het voortgezet onderwijs

Met je hele groep een clinic volgen. Na de zomervakantie begint een nieuwe schoolcarrière voor iedereen. Spannend en vol nieuwe uitdagingen. Om je in deze nieuwe omgeving toch ook goed te voelen is zelfvertrouwen  belangrijk. Met je hele klas daaraan werken, tips en handvatten krijgen, maar die ook oefenen met elkaar. Ze kunnen allemaal helpen om straks met nog meer plezier het nieuwe schoolgebouw binnen te stappen.

Als je veel oefent leer je ze steeds sneller uit te voeren en krijg je ook steeds meer kracht. Je leert je ook te concentreren en zelfbeheersing is ook belangrijk en je krijgt meer zelfvertrouwen. Je mag niet zomaar alles overal doen. In vier lessen leer je al een heleboel technieken.

Meer informatie:
sportservice@hantei.nl

Judolessen voor kinderen van de BSO

In samenwerking met de BSO kunnen kinderen judolessen volgen.

Eerder hebben de kinderen van BSO de Kangoeroe judolessen gevolgd. In hun programma was een nieuwe uitdaging welkom. Judo was daar een mooie mogelijkheid voor. Samen met de kinderen/ouders en de BSO is een 6 wekelijkse maatwerk training voor deze groep verzorgd. Met veel plezier heeft iedereen hier aan meegewerkt.

Wil jij met een groep kinderen een trainingsprogramma volgen, neem dan contact op met Hantei afdeling Sportservice, om de mogelijkheden te verkennen.

Voortgezet onderwijs

Sportoriëntatie: Judo, Taekwondo, Kick HIIT

Het voortgezet onderwijs in Oldenzaal, maar ook in Denekamp en Losser kent Hantei. Vast onderdeel in het sportstimuleringsprogramma zijn de lessen taekwondo en weerbaarheid. Trainers van Hantei verzorgen deze lessen.

De dojo van Hantei wordt ook tijdens gymlessen gebruikt door leerkrachten van de school met hun eigen specifieke programma’s.

Neem contact op met Hantei Sportservice om de mogelijkheden te verkennen voor jouw school.

Weerbaarheid voor jongeren voortgezet onderwijs

Steviger in je schoenen staan, leren hoe je je zo kunt opstellen dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt. Hoe je in minder prettige situaties ook duidelijk kunt maken, dat je je niet oké voelt, op een manier dat de situatie verandert en jij je weer plezierig kan voelen. En als het echt niet anders kan, leer je jezelf ook hoe je je fysiek kunt verdedigen.

Onder leiding van de trainer van Hantei leren de meiden en jongens veel situaties beter inschatten, wordt er naar ze geluisterd en wordt er aan de hand van praktijkvoorbeelden geoefend. De ervaring leert dat er met enthousiasme wordt meegedaan. Tijdens de laatste les wordt er een plankje doorgeslagen en krijgt iedereen een oorkonde.

De cursus start op een nog nader te bepalen tijdstip.

Er is een mogelijkheid de cursus in schoolverband te organiseren, maar na schooltijd kun je je ook individueel aanmelden.