Sportservice

Een maatschappelijk betrokkelijke club

Zelf een keer mee doen? Klik hieronder voor meer informatie.

Sportservice Hantei werkt veel samen met andere organisaties in Oldenzaal en probeert op deze wijze een bijdrage te leveren aan het welzijn en de gezondheid van Oldenzalers. Inwoners van alle leeftijden zijn hierbij betrokken. 

Van jong tot oud heeft zijn/haar weg al naar Hantei gevonden, bent u de volgende?

Meer informatie over sportservice? Neem dan contact met ons op. 

Waarom Sportservice bij Hantei?

BoesCoolFit & schooljudo

Hantei doet mee aan het basisschoolprogramma BoesCoolFit waar kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. Ook zijn er lessen schooljudo om kinderen weerbaar te maken.

Weerbaarheids-trainingen

Onder leiding van een trainer van Hantei gaan de meiden en jongens verschillende situaties beter leren inschatten, wordt er naar ze geluisterd en wordt er aan de hand van praktijkvoorbeelden veel geoefend.

Valpreventie voor ouderen

Waar moet je op letten als je zou vallen? Hoe kun je jezelf beschermen zodat je zo min mogelijk letsel oploopt? In samenwerking met fysiotherapie Nusmeier “De Thij” en de buurtcoach.

Clinics voor bedrijven

Leer elkaar echt kennen gezellige afsluiting of aan teambuilding doen. Een invulling op maat, waarbij respectvol met elkaar omgegaan wordt. Gecombineerd met een lunch of een drankje na afloop.

Disciplines

Benieuwd wat je leert in de zelfverdedigingscursus?

Mentale vaardigheden

Wanneer je mentaal sterk bent straal je meer zelfvertrouwen en positieve energie uit. Hierdoor zal je minder snel in vervelende situaties terechtkomen.

Verbale vaardigheden

Tijdens de training ga je aan houding, stemgebruik en lichaamstaal werken. Dit zijn allemaal kenmerken die belangrijk en bepalend zijn om je veiligheid te vergroten.

Fysieke vaardigheden

Tijdens de training leer je (eenvoudige) effectieve zelfverdedigingtechnieken door middel van lichaamswapens. Lichaamswapens heb je altijd bij je, die kan niemand je afnemen.


Weerbaarheid

Eigen kunnen geeft kracht. Je leert dat als je je in een bedreigende situatie begeeft hoe je moet handelen. Dit geeft je een goed zelfverzekerd gevoel. Dit werkt tot een weerbare houding.