Regionaal vanentoernooi Hengelo

Zaterdag 25 mei 2024, Hengelo

Tijdens het regionale vanentoernooi was Hantei weer sterk vertegenwoordigd. In het eerste blok was het de beurt aan Thomas Hudepohl en Ties Franke! Beide kwamen ze uit in dezelfde poule. Ze streden met 3 anderen om het podium. Beide wonnen hun eerste 2 potjes vol overgave. Toen kwamen ze tegen elkaar. Als coach was ik niet anders dan trots. Een fanatiek potje wat heel dichtbij elkaar lag. Uiteindelijk was het Thomas die met een mooie o-goshi wist te winnen van Ties. Ook het laatste potje wist Thomas te winnen met een mooie Ippon en dus was hij de winnaar van het Goud! Ties wist 2 van de 4 potjes te winnen. Door een gelijke stand moest Ties met 2 anderen nog judoën om de 2de plek. Hij wist beide potjes overtuigend te winnen en neemt het zilver dus mee naar huis!

In het tweede blok was het de beurt aan:
Fabian Jassies
Pim Scherphof
Seth ter Brake
Siem Boswerger
Stefan Huitink

Siem, Pim en Fabian zaten samen in een poule van 6 judoka’s. Er werd hard gestreden en de wedstrijdjes gingen daardoor ook gelijk op. Uiteindelijk was het Pim die het zilver wist te veroveren, Fabian het brons en Siem ging met een mooie 4de naar huis.

Voor Stefan was het de eerste keer maar hij hield zich goed staande. Ook wist hij 1 potje te winnen waardoor hij een mooie vierde plek behaalde.

Seth won alle 3 zijn potjes binnen de 15 seconden met een mooie mooie o-goshi. Hij gaat terug naar Oldenzaal met het goud!

Zoals altijd ben ik weer trots op de judoka’s. Het is mooi om te zien hoe het harde trainen beloond wordt. Daarnaast is het fijn om de technieken en tactieken terug te zien in de wedstrijdjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *