Noord-Oost Judotoernooi Slagharen

27-01-2023 – Sporthal ’t Noorderslag, Slagharen

Tijdens het Noord-Oost Toernooi in Slagharen was Hantei vertegenwoordigd met maar liefst 10 judoka’s.

In het eerste blok was het de beurt aan Ties Franke. Ties werd ingedeeld in een zwaardere gewichtsklasse. Ondanks het verschil van 3 kilo wist Ties zijn eerste potje goed te winnen. Het tweede en derde potje werden helaas verloren.

Luuk Roelofs en Pim Scherphof mochten aanvangen in blok 2. Beide voor de eerste keer in de leeftijdscategorie -15 jaar. Als jongste in hun poule verloren zowel Luuk als Pim 2 potjes en wisten beide 1 keer te winnen met een prachtige Ippon. Luuk won met een houdgreep en Pim met een schitterende harai goshi! Desalniettemin was het een mooie leerschool voor de jongens en heeft Carlos (trainer) genoeg gezien om in de trainingen toe te passen!

In blok 3 kwamen er 5 van onze judoka’s aan bod, namelijk: Seth ter Brake, Jort Franke, Fabian Jassies, Siem Boswerger en Ruud Kuipers. Voor 4 van de 5 judoka’s was dit ook de eerste keer in de -15 jaar categorie. Seth deed mee in de -12 jaar categorie. Met 3 winst partijen en 1 verlies partij wist Seth een mooie 2de plek te behalen. Ook Fabian wist een mooie 2de plek binnen te slepen, met een prachtige o-goshi wist hij de zilveren plak veilig te stellen. Jort en Siem deden beide mee in dezelfde poule maar helaas wisten ze niet te winnen. Wel hebben ze goed tegenstand geboden en zijn ze weer een stap dichterbij de winst! Ruud won met een prachtige overname 1 potje maar wist de andere 2 potjes niet over de streep te trekken.

Het 4de en tevens laatste blok was voor Koen Mensink en Alex Pool. Alex blesseerde zich in de eerste partij en moest zich daarna, helaas, afmelden. Koen heeft gestreden voor wat hij waard was maar wist als lichtste in zijn poule helaas niet te winnen.

Al met al is Carlos zeer tevreden over wat hij gezien heeft en gaan hij en zijn judoka’s weer vol aan de bak om nóg beter te worden!

De foto’s: https://www.hantei.nl/27-01-2024-noord-oost-judotoernooi-slagharen/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *