Judokamp 2019

27-05-2019 door kevin.leuwerink

In het weekend van 17-19 mei is Hantei weer met een grote groep judoka's op judokamp geweest. Het thema dit jaar was "Met Hantei de boer op". We vertrokken vrijdagmiddag vanaf de dojo op de fiets naar een boerderij in Losser. Daar werden de judoka's in 7 groepen verdeeld die dit weekend de onderlinge strijd aan gingen wie de beste boer was. Nadat iedereen hun slaapplek had ingericht, hun lunch had opgegeten en de groepspetjes had versierd was het halverwege de avond tijd voor de eerste grote activiteit: een spooktocht door een nabijgelegen bos. De kampleiding had alles uit de kast getrokken om de kinderen aan het schrikken te maken: doodenge kostuums, skeletten met lampjes die in de bomen hingen en een rookmachine. Om van de schrik te bekomen mochten de judoka's later die avond aan het kampvuur zelf marshmellows maken. 

Na een nacht met weinig slaap was het de volgende ochtend tijd voor diverse boeren spelletjes, waaronder boerengolf, hooibalen stapelen en met 'eieren' gooien. Na de lunch en een slushpuppy werden er ook 's middags nog allerlei spelletjes gedaan. Aan het eind van de middag was het tijd om te eten. Jarenlang was dit de taak van de kookmoeders (met overigens prima kookkunsten), maar dit jaar hadden we een heuze amateurkok mee op kamp die voor ons allen een heel varken aan het spit had geregeld. Dat was echt smullen geblazen. Aan het begin van de avond was het tijd voor de teamspelletjes: blind volleybal, trefbal en achteruitvoetbal. Aan het eind van de avond was het uiteraard weer tijd voor het kampvuur (met kampvuuropzichter Thijs) en wat Marshmellows.

De volgende ochtend was het tijd om de spullen weer bij elkaar te pakken om vervolgens nog één laatste spelletje te spelen. Zoals traditie is dat natuurlijk het boskwartet. Na de laatste paar punten verdeeld te hebben was het tijd om de winnaar bekend te maken: het team John Deer onder leiding van Toon Pross. Tegen 1 uur gingen we op de fiets weer terug naar Oldenzaal. Het was weer een geweldig weekend met overigens prachtig weer!

Klik hier als je alle foto's van het kamp wilt bekijken.