Judo en Taekwondo Clinics

15-12-2018 door hans.pikkemaat

Judo en Taekwondo Clinics

Judo Clinic - Carlos Platier Luna

Donderdag 15 november hebben ruim 220 kinderen van het Oldenzaalse basisonderwijs deelgenomen aan de judo-clinics.

Deze clinics waren de afsluiting van een de judolessen die de kinderen konden volgen bij Hantei , die waren aangeboden in het kader van hun 50-jarig jubileum.

Dat zoveel kinderen via de school hieraan hebben meegedaan stemt Hantei tot grote tevredenheid.

De afsluitende clinic, met per keer 60 kinderen op de mat in de dojo werd verzorgd door Carlos Platier Luna. Bij Hantei bekend als succesvol judoka en uiteraard als winnaar van Expeditie Robinson 2017.

Met groot enthousiasme werd op de mat meegedaan, met judo-gerelateerde spelletjes, waarbij respect, snelheid en concentratie ingebouwde elementen waren met assistentie van Toon Pross en Jeroen de Gelder.

Carlos weet de kinderen plezier te bezorgen en na afloop met een goed gevoel het judopak weer te verruilen voor hun eigen kleding. Iedereen kreeg als aandenken een oorkonde mee als bewijs van deelname.

Ook hebben de kinderen een oorkonde gekregen:

Taekwondo Clinic - Henk Meijer

In de dojo hebben 28 november de laatste clinics plaatsgevonden in het kader van het 50-jarig bestaan van Hantei.

Dit keer waren 185 basisschoolleerlingen in de dojo van Hantei om in drie groepen een clinic te volgen van de bekende taekwondoka Henk Meijer.

Henk was de eerste Europeaan die in het taekwondoland Korea wereldkampioen werd. Daarnaast heeft hij een glanzende carrière achter de rug. Hij werd vele keren Europees en Nederlands kampioen en verzorgde over de hele wereld clinics.

Nu dus bij Hantei. De kinderen leerden nieuwe trappen en stoten, leerden de basiselementen van taekwondo; respect, concentratie en snelheid en oefenden daarmee.

Individueel lieten de kinderen het geleerde zien.

Bo Wilke, Luuk Kooiker en Edwin Supriatna assisteerden tijdens deze clinics

Na afloop kreeg iedereen een oorkonde en toog iedereen vrolijk weer naar school.

Het was een intensief en spannend uurtje, waar ook Hantei met een goed gevoel op terug kijkt.

Dat zoveel kinderen konden genieten van onze sporten is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Boeskoolfonds en de Gemeente.

Ook hebben de kinderen een oorkonde gekregen: