Workshops "Weerbaar naar het VO" een succes

26-06-2018 door hans.pikkemaat

 

PERSBERICHT

Workshops “Weerbaar naar het VO” een succes

De afgelopen weken hebben kinderen van groep 8 van de Oldenzaalse basisscholen meegedaan aan een workshop “Weerbaar naar het Voortgezet Onderwijs”.

De workshops waren aangeboden aan de scholen door de jubilerende budovereniging Hantei. (via de BoesCoolfit- website).

De scholen; De Esch met 2 groepen, De Linde, De Maten, en De Nutsschool kwamen naar de dojo van Hantei waar de jongens en meisjes apart mentale en fysieke vaardigheden kregen aangeboden door twee ervaren trainers.

Er werd ingegaan op houding, je gedrag in een groep, gevoelens als je ergens nieuw in een groep komt. Maar ook het fysieke aspect kwam ruim aan bod. Wat zijn je eigen “lichaamswapens”. Wat kun je zelf doen om benarde situaties te voorkomen of er op een goede en veilige manier uit te komen.

Hoe voel je je zelfverzekerder en wat heb je daarvoor nodig.

Allemaal aspecten waar aandacht aan werd besteed, want de overgang naar het voortgezet onderwijs kan soms best groot zijn. Je eigen veilige vertrouwde schoolomgeving wordt ingeruild voor iets heel nieuws. Je wordt “brugpieper” met alles wat daarbij hoort.

Ingrid ter Braak en Shiavash Derakhshan waren de trainers voor deze groepen.

In het nieuwe schooljaar komen nog een paar groepen deze workshop volgen.

Sommige scholen pleitten ervoor dit een jaarlijks terugkerend aanbod te laten worden. Een compliment voor de trainers en Hantei waar we zeker naar gaan kijken of dit te realiseren is.

Met ondersteuning van de Geldermanstichting en Impuls is de eerste stap gezet.

Hantei is blij met deze samenwerking en dankt hen daarvoor.

 

Meer informatie:

 

Ineke Eissink

Sportservice@hantei.nl