Judoschoolproject

“Zit ik lekker in mijn vel?”

 Het schooljaar is al weer even onderweg, en dit is het tweede jaar is het judoschoolproject van Hantei “zit ik lekker in mijn vel?” weer is aangeboden aan alle basisscholen in Oldenzaal. Het enthousiasme  van zowel de leerkrachten als van de kinderen is dusdanig dat Hantei er van overtuigd is dat dit project van meerwaarde is voor kind en school.

Gebleken is dat leerkrachten met datgene wat ze in de lessen van het project zien, hoe kinderen reageren en met welke vragen ze komen, ook aanknopingspunten hebben in hun eigen lessen.

De kernwaarden van judo zijn in alle lessen leidend. Per les staat weer een andere waarde centraal Deze kernwaarden van judo zijn respect, samenwerking, weerbaarheid, vertrouwen, discipline en beheersing en zijn de belangrijkste elementen. De combinatie van praten en doen zorgt voor een goede sfeer en plezier. Je leert beter en je hebt eerder door wat belangrijk is.

In de huidige tijd zijn weerbaarheid en het hebben van zelfvertrouwen belangrijke vaardigheden en eigenschappen.

Hantei, doet zijn uiterste best om het project voor de scholen ook financieel aantrekkelijk te maken. BoesCoolFit heeft het project ondersteunt maar ook het Oldenzaals sport en preventieakkoord. De Gemeente staart er positief in. 

Er heeft zich bovendien een nieuwe partner aangediend. De Johan Cruyff Foundation. Zij richt zich met name op projecten waar kinderen met een beperking centraal staan. De contacten hebben ertoe geleid dat Hantei daar ook een bijdrage van tegemoet mag zien. De kinderen van De Windroos en de Regenboogschool komen daarvoor in aanmerking. Een fantastische opsteker!

Onze trainer Carlos is voor het hele jaar gecontracteerd voor dit project.

Naast de inhoud van het project is lekker bewegen natuurlijk ook een belangrijk aspect. Hantei hoopt dan ook dat een aantal kinderen de stap kunnen zetten dat voort te zetten.

Opmerkingen uit de evaluaties:

  • “er zijn angsten overwonnen”
  • “er is meer respect voor elkaar”
  • “er is verbondenheid gecreëerd” 

Dat kinderen hebben “geleerd” hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen en het belang van samenwerken. 

Ook dat doorzetten erg belangrijk is. Het lukt dan vaak toch nog. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *