Jiu Jitsu kamp 2023

Afgelopen weekend was de allereerste editie van het Hantei Jiu Jitsu kamp. Na diverse voorbereidingen te hebben getroffen ging de organisatie (bestaande uit Guus, Toon en Ronny) zaterdagochtend 29 juli al vroeg naar onze overnachtingsplek in Vasse om de spullen klaar te zetten. Helaas kregen zij te maken met de wet van Murphy en zat alles die ochtend tegen. 4 auto’s en 6 uur later was het dan eindelijk zo ver.

Vanaf 15:00 kwamen de eerste jiujitsuka’s binnendruppelen. Wat is er nu beter voor groepsvorming dan gezamenlijk een tent opzetten. Gelukkig was de wet van Murphy doorbroken en als een geoliede machine werd de grote tent in elkaar gezet en brak zelfs de zon door, ondanks de slechte voorspellingen.

Rond 16:00 was het tijd voor de eerste activiteit: boogschieten. Met twee rozen een een appel op een stokje mochten we onze boogschietkunsten laten zien. De appel bleek te moeilijk, maar wel werd 3 keer het stokje er onder weggeschoten, de roos werd ook meerdere keren geraakt.

Onder het genot van een biertje en frisdrank praatten we nog wat bij en was het tijd om het kampvuur aan te steken. Ronny had heerlijke spareribs en Turks brood geregeld en de familie Maseland en Toon hadden handgemaakte sauzen mee die ook super lekker waren, zeker in combinatie met de gepofde aardappelen. Na al die warmte van het kampvuur hebben Guus, Huub en Tygo nog een duik genomen in het zwembad. Ook Nick kwam nog even gezellig langs die avond, een avond die nog tot in de late uurtjes doorging.

De volgende ochtend was het tijd voor ontbijt. Toon en Huub gingen broodjes halen in Duitsland en Robert ontfermde zich over het gassttelletje voor de koffie en de gebakken eieren. Na ons buikje vol te hebben gegeten was het tijd om de boel weer af te breken. Binnen no time was de tent afgebroken en lag alles weer netjes in de aanhanger: het jiu-jitsu kamp zat er helaas alweer op. Volgend jaar uiteraard weer en dan hopelijk met een nog grotere groep! Bedankt voor de goede organisatie en het supergezellige weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *