IJsselmondcup Kampen

Gisteren was Hantei aanwezig in Kampen voor de IJselmond Cup.

Hantei was vertegenwoordigd met 5 judoka’s. Als eerste was het de beurt aan Javier Zoontjes & Fabian Jassies. Beide waren ingedeeld in een zware poule waarin ze het moesten opnemen tegen oudere tegenstanders. Javiers avontuur stopte na 2 verloren potjes. Fabian verloor zijn eerste potje na een goed gevecht. Daarna won hij 2 potjes achter elkaar. Beide met een prachtige o-uchi-gari binnen 10 seconden! Het 4de wedstrijdje verloor Fabian helaas met 2 wazaris.

Daarna was het de beurt aan Seth ter Brake. Seth zat in een sterke poule met tegenstanders die zwaarder en langer dan hem waren. Desalniettemin wist hij alle 4 zijn potjes overtuigend te winnen met prachtige O-Goshi’s! Alle wedstrijden leken identiek aan elkaar. Eén wazari scoren met een O-Goshi om hem vervolgens af te maken met een houdgreep. Seth keert met het goud huiswaarts.

In het laatste blok was het de beurt aan Emma Walkot en Stan Notkamp. Beide zaten als eerstejaars -15 in zware poules. Tegen oudere meiden en oudere mannen waren de twee dan ook helaas niet opgewassen. Wel gaven ze goede weerstand en is er weer genoeg gezien om mee te nemen in de trainingen.