Hilde Jager op WK

Hilde Jager staat vandaag op het WK judo in Abu Dhabi. Hilde Jager traint al jaren met teamNL in Papendal, maar is nog altijd lid bij Hantei. Een paar weken geleden stond ze al op het Europees Kampioenschap, maar moest ze het vlak voor de finale rondes afleggen tegen de wereldkampioen. In de meivakantie deden een aantal judoka’s van ons mee aan een clinic van haar en Marit Kamps (die morgen uitkomt in de klasse +78kg).

In de eerste ronde moet ze tegen de Braziliaanse Carvalho. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op, al is Hilde wel de bovenliggende partij. Ze wint de partij uiteindelijk door een derde shido van de Braziliaanse wegens afhouden van de pakking. Ze is daarmee door naar de “round of 32”, waar ze de Oostenrijkse Polleres zal treffen. Een pittige tegenstander, momenteel 4e op de wereldranglijst.

In de tweede ronde ging het lang gelijk op, na 4 minuten stond er nog geen score op het bord, ondanks een aantal pogingen van beide judoka’s. In de golden score werd Hilde na een eigen poging overgenomen en leek ze op de rug te landen, maar het been van haar tegenstander lag er nog onder, waardoor het punt werd weggewoven. Na 2 minuten golden score was het helaas wel voorbij, de Oostenrijkse scoort een waza-ari. Daarmee is het toernooi ook direct afgelopen voor Hilde. Al met al toch een zeer goede pot geleverd tegen de nummer 4 van de wereld, waarbij ze zeker wel een aantal kansen had om te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *