Hilde Jager op Europees Kampioenschappen

Ze traint al jaren op Papendal met de andere Nederlandse toppers, maar ze is nog steeds lid van Hantei: Hilde Jager. Ze staat vandaag op het EK senioren in de gewichtsklasse -70. Ze moet iets na half 11 in de eerste ronde tegen de Sloveense Schuster.

Update: De eerste ronde heeft ze gewonnen. Ze was de bovenliggende partij, maar het lukte haar niet de Sloveense op de rug te krijgen. Bijna verloor ze omdat ze met haar hoofd in de mat kwam, maar de scheidsrechters oordeelden dat het buiten haar schuld lag. In de golden score wist Hilde alsnog een waza-ari te scoren. In de tweede ronde treft ze een sterke tegenstander uit Duitsland: Scoccimarro, die een aantal plekken boven haar op de wereldranglijst staat. Die wedstrijd zal rond 12:30 zijn.

Update 2 : Ook de tweede ronde weet Hilde te winnen. Met een mooie osoto-gari kreeg ze haar tegenstander op de zij. De rest van de partij heeft ze die voorsprong weten vast te houden en was ze er een aantal keer dichtbij op de grond. Ze staat straks in de kwartfinale tegen de viervoudig wereldkampioen Matic. Deze partij is rond 13:45 te zien.

Update 3: De kwartfinale gaat gelijk op tussen Hilde en de viervoudig wereldkampioen. Helaas weet Matic een inzet van Hilde door te sturen, waarbij Hilde op haar zij belandt. Ze staat daardoor een waza-ari achter, met nog maar 1 minuut te gaan heeft ze dit niet meer weten recht te zetten. Afgezien van dat ene punt was het een gelijkwaardige partij. Erg knap tegen de gedoodverfde favoriet.

Update 4: In de herkansing staat Hilde tegen de Kroatische Cvjetko, die mag judoën voor haar thuispubliek. Helaas verliest Hilde deze partij met een houdgreep. Ondanks de zware loting toch een verdienstelijke 7e plek.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *